Pradžia Biržų rajono savivaldybė
Pradžia

2021 metų Europos judumo savaitė – saugus ir sveikas tvariai judėdamas

2021 metų Europos judumo savaitė – saugus ir sveikas tvariai judėdamas Budas.lt

Europos judumo savaitė – didžiausia tvaraus judėjimo kampanija pasaulyje. Jos renginiai kasmet vyksta rugsėjo 16–22 dienomis. Šia kampanija raginama inicijuoti ir skatinti darnų transporto priemonių naudojimą.

2021 metų Europos judumo savaitės tema – Saugus ir sveikas tvariai judėdamas. Šiemet tema pasirinkta paminint sunkumus, kuriuos visi patyrė per COVID-19 pandemiją. Kaip bebūtų, ši krizė miestus paskatino kūrybiškai ir operatyviai reaguoti į pandemiją, todėl šiemet Europos judumo savaitės metu bus keičiamasi gerąja patirtimi, kaip miestai gebėjo greitai atsigauti ir aktyviau judėti tvariai. Žmonės kviečiami išbandyti automobilio alternatyvas, keliauti viešuoju transportu ir kitais tvariais būdais, eiti į žygius, judriausias miestų gatves bent dienai atiduoti pėstiesiems. Renginių sąrašas

Primename Biržų miesto gyventojams ir svečiams, kad Biržų rajono savivaldybės taryba 2020 m. rugpjūčio 28 d. yra priėmusi sprendimą rugsėjo 22 d. – Dieną be automobilio – uždarosios akcinės bendrovės Biržų autobusų parkui keleivius miesto maršrutais vežti nemokamai. Nuostoliai, susidarę dėl šio nemokamo keleivių vežimo, autobusų parkui bus kompensuojami iš Savivaldybės biudžeto lėšų.

Biržų rajono savivaldybės informacija

 

Daugiau skaityti čia.